Tom is presentator, maker of co-maker van diverse VPRO producties zoals de webserie Heemennekes en Hellehonden over Nederlandse volksverhalen, Weg met de Oekraïnse jongerenen de IDFA reports 2018.

Op de radio is (werk van) Tom met regelmaat te horen. Zo is hij online redacteur voor het late night cultuurprogramma VPRO Nooit Meer Slapen en maakte hij vrij recentelijk in opdracht van VPRO, samen met muziekjournalisten Atze de Vrieze en Ralph-Hermen Huiskamp, de podcastserie ‘Rewind’ over vijf cruciale dagen in de Nederlandse dancegeschiedenis.

In 2017 werkte hij mee aan de radiodoc documentaire Het leven voorbij  van Kim Faber. Ook maakte hij in die periode de podcastserie Hoe dan? voor Bedrock.nl. Daarvoor ging hij op zoek naar makkelijke antwoorden op moeilijke vragen en interviewde daarvoor interessante denkers zoals Erik Scherder en Marianne Thieme.

In 2016 maakte Tom de 3-delige mysterieuze podcastserie ‘Babylon’ (VPRO) samen met Pascal van Hulst en werkte hij samen met Jair Stein (en vele andere makers) aan het radioprogramma Het leven, een gebruiksaanwijzing (VPRO/Solaparola) dat sinds september wordt uitgezonden op NPO radio 1 en te beluisteren is via Itunes en Stitcher.