Tom is presentator, maker of co-maker van diverse VPRO producties zoals de webserie Heemennekes en Hellehonden over Nederlandse volksverhalen, Weg met de Oekraïnse jongeren, over de jeugd in Kiev en de IDFA reports 2018.

Podcasts

Schermafbeelding 2019-03-07 om 22.01.24

Rewind
Samen met muziekjournalisten Atze de Vrieze en Ralph-Hermen Huiskamp maakte Tom de podcastserie ‘Rewind’ over vijf cruciale dagen in de Nederlandse dancegeschiedenis.
‘Dancepodcast Rewind geeft je het gevoel dat je er bij was.’ – NRC Handelsblad (vier sterren)

Schermafbeelding 2019-03-07 om 22.02.42.png

Babylon
In 2016 maakte Tom de 3-delige mysterieuze podcastserie ‘Babylon’ (VPRO) samen met Pascal van Hulst.

Babylon: een driedelig liefdesverhaal met een twist. De serie gaat over Rob, die – na een periode van stress – als kers op de taart wordt verlaten door zijn vriendin. Hij krijgt last van hallucinaties en besluit er helemaal tussenuit te gaan. Hij komt terecht op een camping in Babylon, Tsjechië, waar hij een prachtig meisje leert kennen. Eind goed, al goed. Of niet? Er blijkt zich een luguber drama te hebben afgespeeld in Babylon, dat op het punt staat zich te herhalen..

Babylon werd genomineerd voor de Prix D’Italia.

Schermafbeelding 2019-03-07 om 22.04.44

Het leven, een gebruiksaanwijzing
In 2016 werkte Tom met Jair Stein aan de aflevering ‘Hoe een goed mens te zijn’ van het radioprogramma Het leven, een gebruiksaanwijzing (VPRO/Solaparola)

Overig

In 2017 werkte Tom mee aan de radiodoc documentaire Het leven voorbij  van Kim Faber. Ook maakte hij in die periode de podcastserie Hoe dan? voor Bedrock.nl. Daarvoor ging hij op zoek naar makkelijke antwoorden op moeilijke vragen en interviewde daarvoor interessante denkers zoals Erik Scherder en Marianne Thieme.