Tom’s debuut roman Lyssa verscheen 21 maart bij Uitgeverij Querido.

Mestopes, 1877. Op zomerverlof in de grote stad ontmoet de jonge officier Gaspar Szabó de intrigerende Lyssa Boktani. Als vrouw van een rijke intellectueel introduceert zij hem in de hogere kringen van de Mestopische elite. Gaspar droomt ervan haar weg te kapen van haar man Viktor, een schuwe mensenhater. Intussen broeit er in de zonnige straten van Mestopes een ziekte die van mensen beesten maakt. Een reeks ongelukken zorgt ervoor dat Gaspar de mysterieuze Viktor Boktani daadwerkelijk ontmoet en de zomer in het teken komt te staan van de grote drie: liefde, vriendschap en de dood.

‘Een kunststukje: Klassiek met de vlotheid van hedendaags proza. Hofland weet de lezer mee te slepen.’
– De Groene Amsterdammer

Je laat je door Lyssa gewillig meevoeren naar de ondergangHofland heerst over zijn materiaal en blijft zelf als schrijver geheel buiten beeld. Zo’n ongewone debutant vang je niet met een generalisatie over romandebuten.’
– Trouw

‘Dit debuut is te interessant om over te slaan. De vrouwenrollen in Lyssa verraden zijn vooruitstrevendheid: de vrouwen passen in hun tijd, maar laten ook niet met zich sollen. Meer van dat!’
– NRC

‘Een vlekkeloos debuut dat ik een paar extra drukken gun.’
– Gerwin van der Werf

‘Wat zou het fijn zijn als er meer tijdloze, uitstekend geschreven romans zoals deze zouden verschijnen.’ 
– Tzum

Tom werd na het verschijnen van Lyssa bekroond met het C.C.S Crone stipendium: een prijs voor de meest veelbelovende Utrechtse auteurs.

Lees het interview met NSMBL.nl over Lyssa, het interview met C. Magazine over Tom’s vele bijbaantjes en het interview met i-D Nederland over Tom’s eerste boekenbal en andere eerste keren.

Lyssa is nu verkrijgbaar